Linda de Boer


Gerardus Blankenheymstraat 23 3117 ZA Schiedam
06 39374198 Klik om te bellen

Naailessen
Patroontekenlessen
Workshops

Over Linda de Boer

In mavo 3 wist ik het al!
Op 14-15 jarige leeftijd maak je een keuze die de rest van je leven beïnvloedt. Je gaat namelijk een vakkenpakket kiezen. Door het ene vak te kiezen krijg je toegang tot vervolgstudies, maar door het andere vak te kiezen ontneem je jezelf die keuze. Ga er dus maar eens aanstaan als 14 jarige.

Zo eindigde ik met de vakken Nederlands, Engels, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Biologie en Handelskennis. Lekker vaag. Maar het maakt mij niet uit, want ik ging naar het MBO Mode en Kleding.

Toch liep het anders
En dan is het moment daar dat je de wijde wereld intrekt. Helaas kwam ik niet ver, toen ik de MBO voor Mode verliet was de modewereld nog alles behalve wat het nu is. Het was niet zo belangrijk en er was niet zoveel werk in te vinden behalve werken in een kledingwinkel. En niet als ontwerpster. Zo had ik me mijn carrière niet voorgesteld!

En dus ging ik door het volgen van een tweede modeopleiding in de avonduren meer kennis vergaren over kleding. Eenmaal de opleiding afgerond, was ik maatwerk coupeuse. En wilde ik meer…..

De eerste stap naar mijn eigen modevakschool
Op een dag wilde een vriendin van mij leren naaien. Ik leerde haar de beginselen en zo begon het balletje te rollen. Mijn vriendin nam nog een vriendin mee en via mond tot mond reclame gaf ik binnen no time 2 avonden per week les. De grootste slaapkamer in het huis die als leslokaal diende was al snel te klein.

Gelukkig hadden we nog een garage. Die moest alleen verbouwd worden. Weer wat meer plek voor leerlingen. Zo ging de groei van mijn modevakschool gestaag door, want na naailessen kwamen er workshops en na de workshops kwamen er patroonteken opleidingen. Steeds meer dames in de regio wisten me te vinden om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Verschillende lichaamsvormen en stijlen
Gedurende de jaren heb ik dan ook, zelfs al was ik al coupeuse, heel wat bijgeleerd. Mede omdat ik zelf ook 10 kilo zwaarder geweest ben dan ik op dit moment ben.

Hierdoor werd mijn interesse in lichaamsvormen, stijlen en kleuren alleen maar groter.

Zo leerde ik de effecten van de juiste jurken kiezen bij jouw lichaamsvormen. Wat een stijl kan betekenen voor je plus en minpunten. En hoe kleur je ziek kan laten lijken of juist kan laten stralen.

Zo ontstond er in mijn modevakschool een totaalpakket bestaande uit:

Naailessen
Patroontekenlessen
Workshops &
een Online Leslokaal


En dat Online Leslokaal biedt mij op dit moment weer nieuwe (groei) mogelijkheden. Zodat ik niet alleen jou kan helpen, maar ook die lieve dame in Groningen, Maastricht of Eindhoven.

Collectie

Modevakschool

Onze locatie

Linda de Boer


Gerardus Blankenheymstraat 23 3117 ZA Schiedam
06 39374198 Klik om te bellen